Forside
Månedens vin
Tilbud og restsalg
Nyheder
Profil
Arrangementer
Webshop

Vendsyssel Vin
v/ Niels Bærnthsen
Vejby Sønderhede 44
9760 Vrå
Tlf: 2759 0783
niels@vendsysselvin.dk

 

Italienske Rosé vine

Gå direkte til indkøbskurven uden at lægge varer i kurven


Rosé Brolo Alto

Beskrivelse
Let, lun og umådeligt appetitlig kulør a la jordbærgrød med rabarber. Næsen bærer tydeligt præg af den såkaldte malolaktiske gæring, som både gør vinens syre blød og imødekommende og efterlader et spændende skær af kærnemælk. Begge dele er tilfældet med Brolo Alto, italiensk for “højeste markstykke”, hvor vinbonden traditionelt dyrkede druerne til sin personlige vin. Det mælkede skær fortaber sig efter et øjeblik i en dybere, underfundig mineralitet som kun lejlighedsvist forholder sig til de mere frugtige noter af kirsebær og æble. Munden er i udsøgt balance – god frugtig fylde og en markant syre, der holder hele molevitten i spil. En usædvanligt blød, rund og charmerende rosato med kompleksitet og noget på hjerte.

Anvendelse, behandling og lagring
Nyd den til en solnedgang, efter en hård arbejdsdag, til et stykke gedeost på knækbrød klokken 17, sammen med nogen, du kan lide at grine med, i campingvognen, når mørket har lagt sig, til pandestegt fisk eller omelet med alt det, du havde tilbage i køleskabet. Prøv at ramme 10-12 grader. Server i pæne vinglas eller i bunden af en overskåret colaflaske. Hvis du ikke er sart, er vinen det heller ikke. En isklump vil holde Signore Alto frisk på en varm dag. Køb for at drikke den nu eler inden 2009.

Om producenten
Gigantproducenten Montresor er lig med stordriftsfordele på glas. Druerne kommer fra en Verona-baghave på rundt regnet 100 hektar satellitovervågede vinmarker. Satellitterne sikrer at druernes tilstand er under konstant observation og muliggør rettidig indgriben, hvis noget ikke går som vinpræsten prædiker. Frem for alt betyder det, at druerne kan plukkes, når den perfekte modenhedsgrad er indtruffet, evt. kun på mindre markafsnit ad gangen. Det er der mange seriøse vinmagere, der vil misunde dem efter den 17. markvandring, som alligevel kun skabte et nødtørftigt billede af tingenes tilstand. Montresor dækker veneto-paletten bredere end de fleste; shop løs blandt vine fra Valpolicella, Bardolino, Custoza og Soave. Når du sætter tænderne i lyksalighederne, kan du eventuelt gøre det til historien om familiens plads i litteraturen, nedstamningen fra et hæderkronet Loire-slot i 1600-tallet og om, hvordan de har vundet priser fra nær og fjern. Googl derudeaf!

Om appellationen
De tre områder er alle placeret mindre end et par veltrænede spytklatter fra Venetos hovedby Verona. Bardolino helt ned til Gardasøens bredder, med fokus på rødvinsproduktion og en ofte traditionsbevidst udnyttelse af de lokale druer corvina og rondinella plus en stribe mere perifere, fuldstændig som i det mere berømte nabodistrikt Valpolicella. Lige syd for finder vi Custoza, som er mest kendt for sin produktion af hvidvin, og dermed ligner den mere østligt beliggende nabo, Soave, som flere af os nok har noteret eksistensen af. Her hersker den oprindelige drue garganega og lægger frugt til områdets smukke vine, der kan være alt fra sprøde og læskende til mere runde og bløde, som netop er betydningen af det italienske ord ”soave”.


Vindistrikt :
Producent :
Pris per stk:
kr. 125,-
Antal:

 

end.jpg (6761 bytes)

Side fra Net For Dig     NIKE FREE