Forside
Månedens vin
Tilbud og restsalg
Nyheder
Profil
Arrangementer
Webshop

Vendsyssel Vin
v/ Niels Bærnthsen
Vejby Sønderhede 44
9760 Vrå
Tlf: 2759 0783
niels@vendsysselvin.dk

 

Italienske Sparkling

Gå direkte til indkøbskurven uden at lægge varer i kurven


Chardonnay Blanc de Blanc

Beskrivelse
Livlig og legende chardonnay-spumante med fuld fart over sit smagfulde felt. Strågul farve lyser den fine og meget ivrige kulsyrestruktur op; moussen korresponderer imidlertid ubesværet med frugtens overbevisende tyngde, og helheden afslutter i et stramt syrebid, der giver en seriøs og alvorsfuld kant til det skummende legebarn. Næsen floral og efterårsfrugtig a la røde æbler og nødder. Oxideringen er minimal, friskheden opretholdt og en kompleksitet reddet pga. den sunde frugt og fine struktur. En elegant og charmerende brugsboble til hverdag og fest.

Anvendelse, behandling og lagring
Ovre er de dage, hvor en spumante var noget, man drak hurtigt og kun i solskinsvejr. Chardonnay Brut har masser berettigelse på dit spisebord – både som aperitif til en veludstukket antipasti og mere fyldige retter fra hvide fisk med beurre blanc til krydrede kyllingeretter og andre fjerede kræ. Vinen bør drikkes af let afrundede og i øvrigt høje og slanke glas, som giver den perfekte kombination af opretholdese af kulsyrestrukturen og fastholdelse af vinens næse. Server den lige fra køleskabet, og gør dig ingen forestillinger om, at skønheden vinder ved yderligere lagring. Køb vinen, og drik den så snart du kan slippe af sted med det!

Om producenten
Gigantproducenten Montresor er lig med stordriftsfordele på glas. Druerne kommer fra en Verona-baghave på rundt regnet 100 hektar satellitovervågede vinmarker. Satellitterne sikrer at druernes tilstand er under konstant observation og muliggør rettidig indgriben, hvis noget ikke går som vinpræsten prædiker. Frem for alt betyder det, at druerne kan plukkes, når den perfekte modenhedsgrad er indtruffet, evt. kun på mindre markafsnit ad gangen. Det er der mange seriøse vinmagere, der vil misunde dem efter den 17. markvandring, som alligevel kun skabte et nødtørftigt billede af tingenes tilstand. Montresor dækker veneto-paletten bredere end de fleste; shop løs blandt vine fra Valpolicella, Bardolino, Custoza og Soave. Når du sætter tænderne i lyksalighederne, kan du eventuelt gøre det til historien om familiens plads i litteraturen, nedstamningen fra et hæderkronet Loire-slot i 1600-tallet og om, hvordan de har vundet priser fra nær og fjern. Googl derudeaf!

Om appellationen
De tre områder er alle placeret mindre end et par veltrænede spytklatter fra Venetos hovedby Verona. Bardolino helt ned til Gardasøens bredder, med fokus på rødvinsproduktion og en ofte traditionsbevidst udnyttelse af de lokale druer corvina og rondinella plus en stribe mere perifere, fuldstændig som i det mere berømte nabodistrikt Valpolicella. Lige syd for finder vi Custoza, som er mest kendt for sin produktion af hvidvin, og dermed ligner den mere østligt beliggende nabo, Soave, som flere af os nok har noteret eksistensen af. Her hersker den oprindelige drue garganega og lægger frugt til områdets smukke vine, der kan være alt fra sprøde og læskende til mere runde og bløde, som netop er betydningen af det italienske ord ”soave”.


Vindistrikt :
Producent :
Pris per stk:
kr. 145,-
Antal:

Malaspina Brut


 

Beskrivelse
Sofistikeret bleg allround-boble fra skummets italienske fædreland, Piemonte. I stedet for at lade kulsyren fare til himmels under gæringen har Sandilano opretholdt trykket i tanken til glæde for os, der sætter pris på et behørigt fizz i ny og næ. Grande Cuvée er en livlig sag med masser af tryk på den medium-fine mousse. Selvom vinen er knastør og forfriskende syrlig, bidrager en lille moscato-krydret tone i næsen med associationer i mere sødmefuld og modent frugtig retning. Dertil en håndfuld højhastighedsaromaer som lime, melon og mynte i en ubesværet og lettilgængelig form. Behageligt frugtig eftersmag afrunder den rare helhed. Hjælp med at fjerne verdens CO2 – drik boblevin!

Anvendelse, behandling og lagring
Glimrende kickstarter af enhver festlig lejlighed, enten aldeles naturel og i evaskostume eller i sød samklang med eksterne smagsgivere som crème de cassis eller din egen saft af jordbær fra haven. Vinen bør drikkes af let afrundede og i øvrigt høje og slanke glas, som giver den perfekte kombination af opretholdese af kulsyrestrukturen og fastholdelse af vinens næse. Server den lige fra køleskabet, og gør dig ingen forestillinger om, at kalorius vinder ved ydeligere lagring. Køb vinen, og drik den så snart du kan slippe afsted med det!

Om producenten
Sandiliano er navnet på den mest eksklusive produktlinie fra det centralitaliensk baserede Cantina Perlino (den lille perle). Firmaet har vokset sig stort ved at satse på en slags negociant-virksomhed med salg og eksport af produkter fra flere dele af det solbeskinnede støvleland. Virksomheden benytter talentet af den rådgivende ønolog, Luigi Bersano, til at udtrykke den rette balance mellem sund international stil og et traditionelt ditto, der afspejler vinenes geografi.

Om appellationen
Når italiensk vin indtager kom-an-positur, er det Toscana og Piemonte der udgør den fremskudte brystkasse. Piemonte rummer så stor en koncentration af etablerede vingårde og applauderede DOC- og –G’er, at man må udsætte sit sanseapparat for solide mængder piemontesisk barbera og nebbiolo, før man påberåber sig kendskab til italiensk vin. Nebbiolo er Piemontes klarest lysende stjernedrue og eneste ingrediens i feterede barolo, fra området omkring landsbyen af samme navn i Langhe-bakkerne. Nebbiolo er tanninrig som få, og alenlang udblødning tilsat dekaders fadlagring gav tidligere anledning til utilnærmeligt udtørrede mundhuler. Med moderne modereret tilgang vinificeres nu komplekse kraftfulde vine, rige på syre, og med garanti for udfordrende adstringerende mundfornemmelser. Medgørlige barbera, som, når det skal være særligt fint, smykker sig med oprindelsen d’Alba eller d’Asti, giver frugtrig, tanninfattig most til over halvdelen af al piemontesisk vin.


Vindistrikt :
Producent :
Pris per stk:
kr. 75,-
Antal:

 

end.jpg (6761 bytes)

Side fra Net For Dig     NIKE FREE